Tittel

Klikk her for å redigere undertittel

Skriveretreat i Toscana,  15.-20. november 2018
FULLBOOKET


Er du klar for en femdagers skriveretreat på en vakker vin- og olivengård rett utenfor Firenze? Vår skriveretreat på Villa il Paradisino er tilrettelagt for at du endelig skal få tid, mulighet og faglig hjelp til å skrive på ditt eget prosjekt!


Endelig er du der. Det kribler i magen, du står spent utenfor en diger port. På begge sider av porten høye murer fra middelalderen. Forventningene dine er skyhøye. Du ringer på knappen der det står Villa il Paradisino. Porten går sakte opp, og du går inn i det som skal være ditt eget skriveparadis de neste fem dagene.  


En eiendom fra 1500-tallet åpenbarer seg. Foran deg 50 mål med oliventrær, flere hundre år gamle vinranker, frukttrær, grønnsakhage, krydderurter og blomster i en perfekt blanding. Og midt i paradiset en villa på 1000 m2, der familien Belloni Filippi holder til. En vakker vin- og olivengård med det fullt fortjente navnet Villa il Paradisino.


Et sted for lave skuldre. Et sted for visuell magi. Et sted å la tankene fly. Du lar deg inspirere. Du lar deg henføre til tastaturet. Kjenner at det er nå det skjer. Akkurat her. Akkurat midt i et av ni store dobbeltrom, både vakkert og nennsomt restaurert, som står til vår disposisjon når vi inntar hele Villa il Paradisino fem magiske skrivedøgn i november 2018.


Du er i gang med et skriveprosjekt, og trenger tid og ro og inspirasjon. Du har kanskje en idé du aldri har hatt tid til å forløse og skrive ned? Kanskje kan det bli en lengre historie, kanskje en diktsamling eller tør du tenke på en roman? Er du blogger eller fagskriver, er retreaten vår også det som skal til for å perfeksjonere eller fullføre. Uansett skriveprosjekt, handler det om å gjøre alvor av drømmen din!

Vi inviterer til femdagers skriveretreat på Villa il Paradisino i landsbyen Sesto Fiorentino rett utenfor Firenze i Toscana. På denne vakre vin- og olivengården vil du garantert finne roen og inspirasjonen til å gjøre det du er kommet hit for. Vår skriveretreat i paradis er tilrettelagt for å få tid og mulighet for nettopp dette: Å skrive.


Retreatleder Bernt Roald Nilsen er litteraturjournalist og hovedlærer på Krimforfatterskolen til Cappelen Damm. Han skriver også faglitterært, og vet hvor viktig det er å mulighet og tid til å fordype seg i et skriveprosjekt. Han har besøkt Villa il Paradisino utallige ganger og har opplevd hvordan kraften i disse omgivelsene inspirerer skriveprosessen. Han og Torill Berg, daglig leder i Skrivestudio og erfaren eventekspert, har lagt til rette for fem herlige dager for deg som har behov for å fordype deg i et spennende skriveprosjekt.

Deltakeravgift: 

Kun 850 euro inkluderer følgende:

• Fem overnattinger i store rom.

• Femdagers retreat med to daglige fellessamlinger for veiledning og inspirasjon

• Lunsj på Botteghina di Morello

• Lett servering under alle fellessamlingene på dagtid

• Velkomstmøte med enkel bevertning.


Flyreise og annen transport er ikke inkludert. Nærmeste flyplass ligger i Firenze, og hit er det mange selskaper som flyr. Fra flyplassen og til Villa il Paradisino tar det ca 15 minutter med taxi. Du kan også fly til Pisa (1 time med tog til Firenze), Bologna (40 minutter med tog til Firenze) og Roma (1,5 time med tog til Firenze). Se finn.no for billetter.


Vi ber deg om å vente med å bestille flybilletter til retreatet er endelig bekreftet.

 

Fra rommene

Omgivelsene


Bernt Roald Nilsen har stor kompetanse og bred erfaring som journalist og litteraturekspert, og gjør bokomtaler og forfatterintervjuer for flere større bokklubber. Han er kursleder på samtlige kurs, enten alene eller sammen med våre håndplukkede forfattere. Han eier og driver dessuten TOTAL kommunikasjon, og er tekstrådgiver for bedrifter og organisasjoner. Han er hovedlærer på Cappelen Damms krimforfatterskole, og har også bakgrunn som reisejournalist. Som tidligere tekstforfatter, norsklærer og informasjonssjef har han bred pedagogisk erfaring.Torill Berg er daglig leder i ToscanaReiser. Hun har vært elev ved Cappelen Damms Krimforfatterskole, og leverer tekster på oppdrag for ulike mediehus. Hun har ansvar for gjennomføring av alle arrangementene til SkriveStudio. Hun er også daglig leder i SkriveStudio og medeier i eventselskapet Xtenso AS.

Villa il Paradisino, et flott sted utenfor Firenze. Her venter 5 flotte dager.